fbpx

У Франківську не вручено жодної повістки про мобілізацію у військову частину, – військовий комісар

Суспільство 16:59, 24.07, 2014

На сьогоднішній день в Івано-Франківську під час третьої хвилі мобілізації не вручено жодної повістки про відправлення у військову частину.

Усі повістки, які отримують іванофранківці, призначені для перевірки стану здоров'я, місця перебування та сімейного стану громадян.

Про це на брифінгу повідомив міський військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд.

Після отримання такої повістки громадянин повинен з'явитися до військово-медичної комісії на медичне опитування. За словами військового комісара, таке опитування дозволить скоротити процедуру проходження медичної комісії уже за мобілізаційними повістками. Адже будуть відсіяні усі, хто не придатний до військової служби. 

Також ці повістки дозволяють визначити місце перебування потенційно мобілізованих громадян. Відомо, що багато прикарпатців перебувають на тимчасових заробітках як в інших містах України, так і за кордоном, говорить Сорокопуд.

Не підлягають мобілізації чоловіки, в яких п’ять і більше дітей. Не можуть бути мобілізованими також студенти і аспіранти ВНЗ денної форми навчання.

За словами комісара, у разі неявки людей на попередній медичний огляд комісаріатом спільно із міліцією та органами місцевого самоврядування будуть проведені роз’яснювальні роботи або застосовані методи впливу на порушника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: