fbpx

Чоловік збирався купити "Мерседес" на OLX – розвели на 33 тисячі гривень

Суспільство 11:02, 13.03, 2018

Тепер випадок шахрайства розслідує франківська поліція.

12 березня до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від 34-річного мешканця Київської області. Чоловік повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима в сумі близько 33 тисяч гривень. Як з’ясували поліцейські, потерпілий, перебуваючи в гостях у сестри в Івано-Франківську, на відомому Інтернет-сайті "ОЛХ" натрапив на оголошення про продаж автомобіля "Мерседес".

У телефонній розмові з продавцем чоловік домовився про суму завдатку, після чого сьомого березня переказав 33 тисячі гривень на його банківську карточку. Отримавши гроші, шахрай відключив мобільний телефон. Подальші спроби киянина зв’язатися з ним були безуспішними. Чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайства, й звернувся в поліцію. 

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Торгуючи чи купуючи у соціальних мережах, будьте особливо пильними! Часто шахраї поміщають на Інтернет-сайтах оголошення про продаж неіснуючих товарів, тому підтвердити їх наявність не мають можливості. Старайтеся здійснювати операції з купівлі чи продажу післяплатою, тобто коли оплата вартості товару здійснюється безпосередньо при одержанні його адресатом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: