fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Франківську обговорили проведення Всеукраїнського дитячого футбольного турніру "Шкіряний м'яч"

У Франківську обговорили проведення Всеукраїнського дитячого футбольного турніру "Шкіряний м'яч"

Спорт 14:58, 07.10, 2015

"Шкіряний м'яч" – традиційний турнір, який проводять в Івано-Франківській області з 1998 року. Переможці обласних змагань візьмуть участь у Всеукраїнському турнірі.

Голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим повідомив, що цьогорічний турнір "Шкіряний м’яч" на Івано-Франківщині відбуватиметься за підтримки обласної федерації футболу, департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА та обласного Управління спорту.

"Це наймасовіший футбольний турнір в Україні. У ньому беруть участь 11, 12 та 13-річні школярі. У багатьох наших містах і районах змагання уже розпочались", – говорить Клим.

Заступник голови обласної федерації футболу Василь Луцький розповів про здобутки франківських команд на Всеукраїнських змаганнях та організаційну роботу з проведення турніру.

"Ці змагання наймасовіші в області. Їхнє завдання  залучити дітей до заняття спортом через футбол. Багато дітей уже займаються у спортивних школах. З 1998 року у нас не було року, щоб не проводився турнір "Шкіряний м'яч". Наші команди завжди потрапляли у фінальні частини Всеукраїнських змагань. Загалом турнір проходить у кілька етапів. Найважливіше для нас – провести районні і міські змагання".

Також Луцький наголосив на потребі стимулювати до проведення таких турнірів райони, в яких вони з різних причин не проводяться.

Так, в останній рік турнір "Шкіряний м’яч" не проводився у Снятинському, Рогатинському, Рожнятівському та Галицькому районах.

"Зараз треба допомогти цим районам у проведенні "Шкіряного м'яча", – звертається Луцький до методистів з району. – Проводячи ці змагання, обов'язково зробіть так, щоб діти були нагороджені. Створіть у містах і районах організаційні комітети з проведення цих змагань".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: