fbpx

У Франківську офіційно заборонили збирати готівку у школах та садках і зобов'язали заклади звітувати

Економіка 15:07, 01.03, 2018

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради заборонив працівникам шкіл та дитячих садків в Івано-Франківську збирати готівкові кошти з батьків. Також педагогам заборонили займатися репетиторством у приміщеннях навчальних закладів.

Проект рішення "Про прозорість та відкритість діяльності закладів освіти Івано-Франківська" на розгляд виконкому виніс міський голова Руслан Марцінків.

Мер зауважив, що це рішення давно назріло.

Марцінківа підтримав заступник Олександр Левицький, який зазначив, що не може бути ніякого примусу і допомога закладам – це виключно добровільне рішення батьків.

Рішення одноголосно підтримали всі члени виконавчого комітету.

Рішенням заборонено працівникам освітніх закладів збирати готівкові кошти із батьків дітей, які здобувають середню, позашкільну чи дошкільну освіту.

Також заборонено педагогам надавати додаткові освітні послуги, які не передбачені чинним законодавством, у приміщеннях освітніх закладів.

Висвітлювати щомісячно на сайтах закладів освіти (чи їх засновників) звіт про обсяг надходження бюджетних коштів і їх використання, а також коштів, отриманих з інших джерел, що не заборонені законодавством. Форма звіту додавалася.

Представникам батьківських громад, радам освітніх закладів, керівникам благордійних фондів вказали на те, щоби вести чіткий облік надходження коштів та здійснювати контроль за їх використанням відповідно до законодавства. 

Як повідомляв КУРС, Руслан Марцінків 5 лютого пообіцяв видати розпорядження, яке заборонить збирати готівку у дитсадках і школах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: