fbpx

У Франківську оперативники затримали подружжя, яке обкрадало квартири. ФОТО

Суспільство 15:31, 25.01, 2018

Сьогодні вранці оперативники карного розшуку ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області на одній з вулиць міста спільно з працівниками місцевого відділу поліції затримали чоловіка та дружину, підозрюваних у вчиненні поки понад десяти квартирних крадіжок.

Протягом останніх чотирьох місяців до правоохоронців зверталися жителі обласного центру з повідомленнями про те, що невідомі особи обкрадали їхні квартири.

Працівники поліції встановили, що зловмисники проникали до помешкань заявників, підбираючи ключі до вхідних дверей, звідки викрадали коштовні речі: золоті та срібні вироби, одяг, побутову та комп'ютерну техніку, тощо, повідомили у секторі комунікації ГУ Нацполіції в області.

Під час розшукових заходів працівники поліції усе ж натрапили на слід зловмисників. 

Поліцейські зупинили автомобіль марки "Ауді" на іноземній реєстрації, в якому знаходилися розшукувані за підозрою у причетності до низки вказаних злочинів – 40-річний чоловік та його 34-річна дружина, жителі Івано-Франківська, а при них незаперечні докази злочинів: знаряддя для їх скоєння та викрадені речі з квартир.

Наразі підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення та обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.
Крім того, злочинну парочку перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: