fbpx

У Франківську оштрафували інструктора, який за хабар помагав отримати посвідчення водія

Суспільство 15:33, 13.03, 2018

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі майстра практичного водіння Івано-Франківського міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України. Чоловік за хабар обіцяв "організувати" водійські права.

Майстер практичного водіння вимагав і отримав 3 тисячі гривень за обіцянку вплинути на рішення службових осіб сервісного центру МВС України про видачу посвідчення водія без здачі іспитів.

Обвинувачений працював на посаді майстра практичного водіння автомобіля Івано-Франківського міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України (ТСОУ) з 2000 року.

У січні 2016 року для отримання посвідчення водія та навчання водінню до Івано-Франківського міського ТСОУ звернувся мешканець Закарпатської області. У лютому чоловіка повідомили, що включили його у навчальну групу №1 та який саме майстер його буде навчати. Після цього закарпатець поїхав додому і на курси не приходив. 

19 квітня 2016 року він вперше прийшов у автошколу та зустрівся із наставником. Майстер водіння повідомив, що для успішної здачі екзаменів треба заплатити 3 тисячі гривень.

Згодом майстер водіння вніс неправдиві відомості про навчання клієнта практичному керуванню автомобілем. Наставник звернувся до працівника ПП "Автолюб-ІФ", який протягом 2016 року брав участь у роботі екзаменаційної комісії Сервісного центру з проханням вплинути на службову особу Територіального сервісного центру №2641 МВС України про видачу його учню посвідчення водія без здачі іспитів. Працівник "Автолюб-ІФ" погодився на пропозицію.

6 травня 2016 року учень поблизу Сервісного центру по вул. Юності в Івано-Франківську передав майстру 3 тисячі гривень. 1400 чоловік залишив собі, іншу частину передав працівнику "Автолюб-ІФ".

Того ж дня без здачі екзаменів чоловік у приміщенні Територіального сервісного центру отримав посвідчення водія категорії "В".

Під час судового провадження між прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону Західного регіону та підсудним була укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з угодою, обвинувачений визнав свою вину та погодився на покарання у вигляді штрафу 6800 гривень.

У суді обвинувачений вину визнав та просив затвердити угоду про визнання винуватості

Суд затвердив угоду і призначив чоловіку 6800 гривень штрафу. Також  він має заплатити 4183 гривень за проведення експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: