fbpx

У Франківську оштрафували підриємців, які розіграли 3,5 мільйони на закупівлі трун

Суспільство 15:37, 10.09, 2018

У липні Антимонопольний комітет України заборонив протягом трьох років брати участь у тендерах та наклав 68 тис. грн штрафу на приватних підприємців Андрія Кітраля та Миколу Панахиду.

Вони розіграли більш як 3,5 млн грн на закупівлі похоронного приладдя для івано-франківського комунального підприємства "Міська ритуальна служба", пишуть “Наші гроші”.

"Міська ритуальна служба" оголосила тендер на закупівлю похоронного приладдя у березні 2017 року. Очікувана вартість закупівлі склала 3,65 млн грн.

Участь у тендері взяли два підприємці – Кітраль Андрій Іванович та Панахид Микола Мирославович. Кітраль запропонував на 50 тис. грн менше – 3,52 млн грн. та був визнаний переможцем торгів. У цих двох учасників закупівлі збігаються адреси за районом, селом, вулицею, будинком та спільний робочий телефон – Львівська обл., Пустомитівський район, село Ставчани, вул. Івасюка, 40, тел. 0672766220.

У модулі аналітики ProZorro карточки обох підприємців мають спільну електронну адресу. Заявки ФОПів були завантажені у систему ProZorro з інтервалом в одну годину. Підприємці використали однакові електронні адреси та одну ІР-адресу при надсиланні податкової звітності. Більше того, підприємець, який переміг, у п’ятиденний термін після оголошення наміру про укладання договору не надав інформації, яка б підтверджувала відсутність підстав для відмови в участі, визначених частинами 1 і 2 ст. 17 закону про публічні закупівлі.

"Відповідно тендерний комітет комунального підприємства мав підстави не укладати договір з ФОП Кітраль Андрій Іванович", – написало видання.

На підозрілий тендер звернула увагу місцева прокуратура. 20 липня за зверненням прокуратури Антимонопольний комітет покарав двох підприємців за антиконкурентні узгоджені дії. Їм заборонено протягом трьох років брати участь у тендерах та накладено штрафні санкції на 68 тис. грн.

Івано-франківське комунальне підприємство "Міська ритуальна служба" закупляло 3,5 тис. стандартних трун без оббивки; чотиригранних трун, драпірованих тканиною бархат; стандартних трун, лакованих та оздоблених картиною (чотиригранні, шестигранні, восьмигранні), стандартних трун – лакованих, з декоративним оформленням.

Згідно з даними системи "Прозорро", Андрій Кітраль та Микола Панахид брали участь лише в одному тендері, організованому "Міською ритуальною службою".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: