fbpx

У Франківську відкрили храм – мера і секретаря міськради нагородили подяками Папи Римського. ФОТО

Суспільство 16:21, 01.07, 2018

У неділю, 1 липня, в Івано-Франківську на вулиці Стуса відкрили для богослужінь новозведений храм Святого апостола Юди Тадея. Церкву будували 8 років.

Святиню спільними зусиллями зводили впродовж восьми років. Протягом цього часу вдалося не лише побудувати храм, але й виконати в ньому чудовий іконописний розпис, пише прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Чин освячення разом із парохом Ярославом Гринюком здійснив митрополит Володимир Війтишин. Парафія була заснована в 2004 році.

1

Урочистості розпочалися об 11:00 год. Після освячення в храмі розпочали першу Божественну Літургію.

З нагоди відкриття та освячення у мікрорайоні "Каскад" нового храму Св. Апостола Юди Тадея міського голову Руслана Марцінківа та секретаря міської ради Оксану Савчук нагородили подяками Папи Римського Франциска. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської міськради.

"Для мене велика честь отримати подяку від Папи Римського Франциска та грамоти Верховного Архієпископа Києво-Галицького Святослава і Архієпископа і Митрополита УГКЦ Кир Володимира Війтишина. Це вираз великої довіри до нашої цілої команди, яку потрібно виправдати", – висловилася секретар міської ради Оксана Савчук.

2

Також нагороду від Папи Римського Франциска, а  також від патріарха Святослава і митрополита Війтишина отримав іконописець храму, художник Василь Диндин.

3

Як розповів його колега по "мистецькому братству" Ігор Роп’яник, майстер завершив наполегливу дворічну працю над розписом новозбудованого храму Святого Апостола Юди Тадея.

4Фото – Ігор Роп’яник.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: