fbpx

У Франківську оцінщики майна допомагали чиновникам шахраювати з деклараціями. ФОТО

Суспільство 15:45, 01.11, 2018

За хабарі експерти з оцінки майна занижували вартість майна суб’єктів декларування, щоб ті могли не вносити зміни у свої декларації про придбання майна та мінімізувати сплати обов’язкових податкових платежів. Ціна "спеціальної" оцінки коливалась від 1500 до 2500 гривень.

До складу злочинної групи входили 5 осіб  керівник та працівники товариства, яке офіційно здійснює діяльність у сфері оцінки майна, інформує Управління захисту економіки в Івано-Франківській області.

Правоохоронці задокументували більш як 10 фактів отримання ними неправомірної вигоди. За видачу документів, що посвідчують купівлю-продаж транспортних засобів, та за фальсифікацію актів технічного стану транспортних засобів фігуранти одержали від суб’єктів декларування понад 60 тисяч гривень.

Наявність цих документів надавало можливість службовим особам – суб’єктам відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, не повідомляти НАЗК про суттєві зміни у майновому стані та уникати відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

У вівторок, 30 жовтня, оперативники Управління захисту економіки, слідчі Івано-Франківського відділу поліції за процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури затримали трьох членів групи під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди за проведення "правильної" оцінки майна та видачу відповідних документів. А саме 5600 тисяч гривень.

На цей час трьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: