fbpx

У Франківську патрульні спробували достукатися до совісті водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів. ФОТО

Суспільство 16:15, 05.07, 2017

Франківські патрульні разом із представником Національної Асамблеї інвалідів в Івано-Франківській області та журналістами проінспектували майданчики для паркування в місті.

На парковці біля облдержадміністрації два місця для інвалідів, і обидва зайняті. Один з водіїв показав посвідчення інваліда, особу другого патрульні встановили та передали у муніципальну інспекцію для реагування. Втім, за словами людей з інвалідністю, попри встановлений знак це місце не пристосоване для паркування інвалідів.

1

е має бути широке місце, щоб людина могла вийти і розкласти візок. Бачите – нема дорожньої розмітки. Це елементарні правила руху",  демонструє представник Національної Асамблеї інвалідів в Івано-Франківській області Микола Макар.

"От людина показала посвідчення, і до неї з точки зору закону не може бути претензій. Але цей водій міг припаркуватися в іншому місці, а візочник не може. Це все залежить від моральності…" – міркує ще один представник організації Ярослав Гураль.

На вулиці Лесі Українки на місці для інвалідів припаркувався ось такий автомобіль:

2

3

Паркувальник показав на паркомат і сказав, що всі запитання до нього. Від патрульних та журналістів втік, мовляв, він не публічна особа.

На вулиці Грушевського біля стоматологічного корпусу медуніверситету теж зайняті місця для інвалідів. Один з водіїв показав посвідчення. Паркувальник запевнив, що в цьому місці він перевіряє посвідчення водіїв, чи вони справді є інвалідами, якщо хочуть припаркуватися на місці для них.

Наразі патрульні не мають права штрафувати водіїв, які займають місця для інвалідів. Вони можуть встановити особу водія та передати муніципальній інспекції, яка складає протоколи і виносить на розгляд адмінкомісії при виконкомі. 

"Скоро будуть зміни у законодавсті, які дозволять патрульним притягувати таких водіїв до адміністративної відповідальності і навіть евакуювати автомобіль. Штраф становитиме 1070 грн", – зазначила інспектор патрульної поліції Олександра Бабецька-Гусєва.

Сьогоднішньою акцією патрульна поліція намагалася достукатися до совісті водіїв, які займають місця для інвалідів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: