fbpx

У Франківську патрульні затримали за кермом п’яного екс-голову адмінсуду Петра Черепія

Суспільство 12:42, 10.06, 2017

Близько опівночі біля Івано-Франківського окружного адміністративного суду патрульні зупинили "Mercedes-Benz", яким керував екс-голова цього суду Петро Черепій у нетверезому стані.

Про це КУРСу повідомили очевидці події. Інформацію про те, що біля адмінсуду затримали нетверезого водія за кермом "Mercedes-Benz", підтвердили у патрульній поліції Івано-Франківська.

"Екіпаж патрульної поліції близько опівночі побачив, що з Бандери на Незалежності виїхав "Mercedes", в якого не світив правий задній габарит. Патрульні вирішили повідомити про несправність автомобіля водію. Розвернулися за ним, а він повернув різко вправо на зупинку", – розповів речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Патрульні пояснили причину зупинки, а екс-суддя відрізав, нібито це не причина штрафувати.

"Штрафувати не було метою патрульних, вони просто хотіли повідомити про несправність автомобіля",  наголосив Гурак.

Патрульні зачули запах алкоголю та запропонували Черепію пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Той відмовився. Пасажирка, яка їхала з екс-суддею, зайшла в приміщення адмінсуду, а свідки на місці події впізнали у порушнику екс-голову суду Петра Черепія.

Коли почали оформляти протокол, колишній суддя почав відговорюватися, нібито взагалі не їхав за кермом. Кілька разів вимагав повторити причину зупинки. Зрештою патрульні склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Нагадаємо, Петро Черепій очолював Івано-Франківський окружний адміністративний суд з лютого 2007 року до травня 2014 року. Під час подій на Майдані громадські активісти вимагали звільнення Черепія, звинувачуючи його у хабарництві та тиску на суддів, яких він змушував приймати "антимайданівські" рішення.

Активісти навіть навідалися до тодішнього голови Івано-Франківського окружного суду додому. Однак його колишня дружина повідомила, що суддя тут не живе вже зо п’ять років. Вона сказала, що мешкає із сином та невісткою, про діяльність колишнього чоловіка в суді вона нічого не знає, але засуджує його, оскільки після 32 років спільного життя Черепій залишив її з однією пенсією в тисячу гривень.

Як писав КУРС, минулого року Вища рада юстиції задовольнила заяву про відставку судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Черепія. Однак перед звільненням Черепій заповнив е-декларацію, в яку вписав і статки, які приховував у деклараціях попередніх років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: