fbpx

У Франківську педагоги вчать ейдетику. ФОТО

Суспільство 14:45, 10.01, 2019

На базі школи №5 відбувається тренінг "Секрети ефективного запам’ятовування" для вчителів початкових класів навчальних закладів Івано-Франківська.

Тренінг з ейдетики організований Івано-Франківським регіональним центром обдарованої дитини спільно з Департаментом освіти та науки міста.
 
Заняття проводить сертифікований тренер-інструктор з ейдетики, науковий співробітник
Інституту обдарованої дитини НАПН України, практичний психолог Юліана
Савченко.
 
Учасники тренінгу, підсумовуючи перший день роботи, зробили висновок, що нова практика є надзвичайно цікавою і потрібною для вчителів у молодшій школі. Вона дозволяє відтворити сприйняття дітей, а отже, допомагає більш ефективно подати матеріал. Окрім того, ейдетика потрібна самим педагогам – для роботи і саморозвитку. 
 

Довідково: Ейдетика – це здатність відтворювати у пам’яті зображення, звуки, запахи об'єктів чи тактильні відчуття про них з граничною точністю.  

Ейдетизм – це особливий різновид пам'яті, переважно на зорові враження, образи. Дозволяє втримувати та відтворювати надзвичайно живі образи раніше побачених предметів, об'єктів. Тією чи іншою мірою притаманний кожній людині, особливо у дитячому віці, але яскраво виражений рідко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: