fbpx

У Франківську підприємства боргують працівникам понад 10 мільйонів гривень зарплати

Суспільство 17:55, 06.10, 2017

Найбільше боргують підприємства-банкрути. Але серед боржників також Локомотиворемонтний завод, який недавно на аукціоні придбала міська рада.

Про це повідомила начальник міського управління праці Надія Дмитраш, пише Західний кур'єр

За її словами, левова частка заборгованості припадає на підприємства-банкрути. Зокрема, завод "Пресмаш" боргує своїм працівникам 4 млн 683 тис., а спиртзавод – 3 млн 236,5 тис. грн. У них складна ситуація,  яку вирішити наразі не вдається.

ПП "СПІКА" має заборгованість із зарплати у сумі 493,5 тис. грн, ЖЕО №4 – 44,8 тис. грн, а фірма "ІФ-Будімпекс" – 38,2 тис. грн. За словами заступника міського голови з питань економіки Богдана Білика, проблеми цих підприємств-банкрутів зараз вирішуються. Економічно активні підприємства боргують своїм працівникам 1 млн 683,9 тис. грн, а неактивні підприємства – 121,8 тис.

Є проблеми із виплатою зарплати і на Івано-Франківському локомотиворемонтному заводі. За словами міського голови Руслана Марцінківа, місто готове погасити цю заборгованість, однак поки не може, бо процес передачі ЛРЗ місту призупинений і міська рада ще не стала його офіційним власником.

Нагадаємо, 28 серпня Івано-Франківський локомотиворемонтний завод на аукціоні придбала міська рада.

КУРС писав, що Марцінків обіцяє на локомотиворемонтному заводі зберегти робочі місця та виробництво.

Також мер доручив "намалювати" для локомотиворемонтного заводу "дорожню карту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: