fbpx

У Франківську податківців, які попалися на хабарі у 2 тисячі доларів, помістили під варту

Суспільство 09:08, 31.12, 2016

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу двом працівникам ГУ ДФС, яких підозрюють в одержанні хабара.

У п’ятницю, 30 грудня 2016 року, для визначення запобіжного заходу до Івано-Франківського міського суду доставили працівника ревізійного відділу та оперативного співробітника ГУ ДФС в області, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Суд встановив, що досудовим слідством обоє посадовців обґрунтовано підозрюються в отриманні хабара.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши думки сторін, Івано-Франківський міський суд визначив підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Оскільки злочин, у якому підозрюються посадовці, не є насильницьким, то судом також було визначено альтернативу у вигляді грошової застави. Розмір грошової застави Івано-Франківський міський суд визначив у сумі 1 000 428 (один мільйон чотириста двадцять вісім тисяч) гривень.

У разі, якщо підозру у вчиненні злочину посадовцями вдасться довести у суді, їм загрожуватиме позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на хабарі у 2 тисячі доларів США викрито посадовців ГУ ДФС в області та Державної податкової інспекції у місті Івано-Франківську ГУ ДФС в області. За цю суму зловмисники гарантували непроведення перевірки суб’єкта господарювання, який займається експортом лісопродукції, щодо додержання вимог податкового законодавства.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: