fbpx

У Франківську показали "Битву районів". ФОТО

Культура 10:28, 30.11, 2017

У рамках культурно-освітнього проекту "Битва районів" від ГО "Кінороби" у кінотеатрі "Люм'єр" показали чотири короткометражні документальні фільми початківців-кінематографістів про Івано-Франківськ та його мешканців.

Про початок проекту організатори оголосили 1 серпня. На відбірковому турі отримали понад два десятки заявок, однак для участі у "Битві районів" відібрали лише чотири знімальні групи.

Протягом двох місяців аматори та початківці в галузі кіновиробництва працювали над створенням короткометражних документальних стрічок про Франківськ, а точніше про франківців – звичайних незвичайних людей, які живуть поруч із нами та історії яких вже є частиною історії нашого міста. 

"Місто – це не лише архітектура. Місто є цікавим перш за все завдяки людям, які і створюють його історію та атмосферу. Тому фільми, які презентували учасники проекту "Битва районів", – це історії про людей. Це особливі і особисті історії, і кожна з них є унікальною", – зазначає координаторка проекту Юлія Острогляд.

Організатори "битви" зазначають, що метою проекту є розвиток кінокультурного середовища та кіновиробництва в Івано-Франківську. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: