fbpx

У Франківську покажуть твори семи сучасних українських митців

Культура 10:18, 23.01, 2018

Завтра, 24 січня, у галереї "ЧЕЧ" на базі Центру сучасного мистецтва Івано-Франківська відбудеться відкриття виставки творів українського сучасного мистецтва "Колекція" зі збірки "Zenko Fоundation".

В Івано-Франківську вперше виставлятимуть оригінали робіт учасників славетної "Паризької комуни" – Арсена Савадова, Олександра Ройтбурда, Василя Цаголова, співзасновників "Вольової грані національного постеклектизму" – Олега Тістола, Марини Скугарєвої, Вінні Реунова, директора Інституту проблем сучасного мистецтва при Академії мистецтв України – Віктора Сидоренка.

Короткий огляд робіт класиків contemporary art буде не останнім із запланованого в рамках співпраці між нашими інституціями, а лекції про новітню історію мистецтва в Україні та про проблематику колекціонування творів мистецтва в Україні, що супроводжуватимуть виставку, допоможуть розумінню перебігу процесів у цій сфері шанувальниками мистецтва в Івано-Франківську. Презентація робіт з колекції Zenko Fоundation, сподіваються організатори, спровокує мистецькі діалоги в містечковому середовищі, а також активізує діяльність інституцій, дотичних до сфери культури. 

В експозиції будуть представлено роботи як кін. 90-х (А. Савадов фото із серії "Донбас-Шоколад", 1997 та "Колективне червоне", 1998, і живопис В. Сидоренко "Жінки в човні", 1997 із серії "Амнезія"), так і картини останніх років (А. Савадов "Чорне море", 2007; М. Скугарєва "Натюрморт", 2008; О. Тістол "Бедуїн", 2009; О. Ройтбурд "Останнє селфі", 2010; В. Цаголов "Балерина", 2012; В. Реунов "Форбс", 2013), котрі стали ілюстраціями історичних подій "часів перемін", котрі ми переживаємо й дотепер.

Виставка триватиме до 4 лютого.

Довідково:

Співпраця між івано-франківським Центром сучасного мистецтва та Zenko Fоundation розпочата в 2016 році під час першого міжнародного культурного форуму Zenko Platform, пізніше продовжилася у виставкових проектах – "Чеч" (Татарів), "Show promise" (Львів), "PortoFranko" (Івано-Франківськ), "Personal structures" (Венеція), міжнародного семінару "Європейські культурні резиденції" (Татарів) і отримує продовження у виставці-презентації творів українських сучасних художників з колекції фундації в Івано-Франківську. 

 

Виставка триватиме до 4 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: