fbpx

У Франківську поки що не будуть обмежувати постачання газу для теплопостачальних компаній

Суспільство 16:14, 22.02, 2018

Сьогодні ПАТ "Івано-Франківськгаз" не обмежуватиме постачання природного газу на котельні ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" та "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Нагадаємо, газорозподільна компанія обіцяла 22 лютого обмежити постачання газу через багатомільйонні борги тепловиків, сумарний борг яких становить 14 млн грн.

На нараді між газовиками та владою було досягнуто домовленостей.

Зокрема, міська влада Івано-Франківська пообіцяла допомогти СТЕК погасити заборгованість перед НАК "Нафтогаз Україна", щоб отримати номінації. Окрім того, керівництвом обласної державної адміністрації уже проведено переговори з урядом щодо відшкодування держбюджетом пільг та субсидій тепловикам. В свою чергу, перераховані кошти ТКЕ та СТЕК мають спрямувати на погашення боргу перед постачальником газу та газорозподільною компанією, повідомила прес-служба "Івано-Франківськгаз".

"Сподіваємося, що усі домовленості будуть виконані і теплоенергетичні компанії погасять заборгованості. Якщо ж борги накопичуватимуться, то відповідно до чинного законодавства ми не матимемо іншого виходу, як обмежити постачання газу", – розповідає голова правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віталій Шульга.

Як писав КУРС, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв оголосити загальноміський страйк у разі, якщо "Укртрансгаз" обмежить газопостачання теплопостачальним компаніям.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: