fbpx

У Франківську поліцейські розповіли школярам про булінг

Суспільство 12:27, 17.03, 2019

15 березня шкільні офіцери поліції з профілактичними бесідами відвідали Надвірнянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №3.

Зокрема, патрульні розповіли, що таке булінг, які характерні риси його прояву, дали рекомендації, як уникати булінгу і не стати його жертвою та що робити, якщо все ж у школі таке відбувається. Діти активно долучилися до формату обговорення.

Поліцейські нагадали, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями, якщо вчасно звернути на неї увагу.

Наразі цькування неповнолітнього карається штрафом від 850 грн до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі ж дії, які вчинить група осіб або одна особа повторно впродовж року, каратимуться штрафом від 1700 грн до 3400 грн або громадськими роботами від 40 до 60 годин.

За булінг, вчинений малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, будуть відповідати батьки кривдника. Рідні булера повинні будуть сплатити штраф від 850 до 1700 грн.

Також притягувати до адміністративної відповідальності можуть й осіб, які не повідомили правоохоронців про булінг. Розмір штрафу становить від 850 до 1700 грн.

Тренінги на цю тематику з учнями різних шкіл області патрульні проводитимуть і надалі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: