fbpx

У Франківську понад дві тисячі абітурієнтів взяли участь у пробному ЗНО

Суспільство 10:51, 18.03, 2019

16 березня відбулося пробне тестування з української мови та літератури на базі 10 закладів загальної середньої та професійної освіти Івано-Франківська.

Цього року вперше результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова) та математики або історії зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти не тільки для учнів шкіл, а й учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які в 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту. Тому для участі у першому пробному тестуванні зареєструвалась рекордна кількість учасників – 2282, що перевищує аналогічні минулорічні показники. Явка учасників становила 97%. Про це повідомили в Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Для організації пробного ЗНО було залучено понад 370 педагогічних працівників, які працювали у 153 аудиторіях. Пробне тестування дало можливість учасникам ознайомитися з процедурою проведення незалежного оцінювання, адаптуватися до тесту з української мови та літератури, побачити завдання, аналоги до яких становитимуть державну підсумкову атестацію з української мови для всіх випускників 2019 року. Адже кількість, форми, структура та рівень складності завдань пробного тестування з кожного предмета відповідають основному ЗНО.

Після завершення роботи над тестом учні могли забрати тестовий зошит, бланки відповідей із власними записами, отримати від інструктора інформаційний бюлетень. Як і минулого року, цьогоріч для учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання діє спеціальний онлайновий сервіс "Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання", наданий Українським центром оцінювання якості освіти. Щоб скористатися ним, потрібно внести відповіді з української мови і літератури  впродовж 16 – 18 березня 2019 року. Ознайомитися з результатами пробного ЗНО, отримати результат за рейтинговою шкалою 100–200 балів і критеріальною шкалою 1–12 балів та завантажити картку учасника з української мови і літератури можна буде з  22 березня 2019 року.

Нагадаємо, на основну сесію ЗНО цього року очікують понад 12 000 прикарпатців.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: