fbpx

У Франківську понад тисячу жінок пройшли медогляд у рамках програми "Місяць жіночого здоров'я"

Суспільство 12:26, 18.06, 2018

В Івано-Франківську підбили підсумки програми "Дій сьогодні. Місяць жіночого здоров’я", яку вперше започаткували цього року в обласному центрі.

Участь у програмі взяли жінки різного віку. У 10 жінок виявили вагітність та 10 скеровано на лікування. 237 жінок направлено на мамографію і 441 жінку направлено на УЗД-обстеження та кольпоскопію. У 10 жінок виявлено підозру на онкопатологію. Здати аналіз крові зголосилася 231 жінка. Проаналізувавши обстеження підлітків, з 284 оглянутих дівчаток у 59 виявлено патології; 18 направлено на додаткові обстеження, 14 на УЗД-обстеження; загальний аналіз крові здали 18 дівчат та аналіз на гормони – 5 підлітків, інформує прес-служба міської ради.

Начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко вважає, що така ініціатива дозволила провести медичний огляд у великої кількості жінок, а такі медичні програми стануть поштовхом для того, що вести здоровий спосіб життя стало модно.

Нагадуємо, що програма тривала з 14 травня по 14 червня, в рамках якої жінки різного віку отримали можливість безкоштовно і не записуючись в е-чергу пройти огляд та отримати консультації в п’яти міських поліклініках та трьох жіночих консультаціях міста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: