fbpx

У Франківську пораненого бійця АТО з багатодітної родини не поставили на квартирну чергу

Суспільство 16:15, 20.11, 2015

Поранений боєць АТО Олександр Римик звернувся із проханням стати на чергу на квартиру, але йому відмовили.

Про це у Фейсбуці повідомила волонтер Наталія Сербин.

"В м. Івано-Франківськ є сім'я, з якої мобілізували трьох синів. Важко уявити, але так є. Римик Олександр – поранений, звернувся із проханням стати на чергу на квартиру, бо п'ятеро дорослих людей проживають в одній квартирі. З квартирного відділу дали відмову, бо закон просить 6 кв. м на людину, а в нього 6,5 кв. м. Інших варіантів не запропонували.
Я розумію, що постанова виконавчого комітету обласної ради народних депутатів та президії обласної ради професійних спілок від 07.01.1985 року – на рік молодша від мене  дуже важлива і її потрібно дотримуватися, але 3 сини в АТО. Хіба немає інших можливостей, щоб цей солдат став на чергу, він навіть не просить вже квартири, а тільки хоче стати на чергу",  написала Наталя Сербин.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук виділив чотирьом чиновницям ОДА по 200 тисяч на житло, для сімей загиблих на війні – нуль.

Також, як писав КУРС, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 460 тисяч гривень  представнику партії ВО "Свобода" Романові Микулі та члену партії ВО "Батьківщина" Ярославу Бачкуру, до того ж депутат Івано-Франківської міської ради від "Батьківщини", підприємець Ярослав Бачкур спромігся двічі отримати матеріальну допомогу на лікування – і з міського бюджету за розпорядженням мера Віктора Анушкевичуса, і від компанії "Укрнафта".

За розпорядженням міського голови начальник управління культури Мирослав Петрик отримав з франківського бюджету майже півмільйона гривень на житло. Пізніше він пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками.Тому франківські активісти перевірили, як живе "бідний" чиновник.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: