fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Франківську породіллям дають на сніданок лише хліб і чай – Марцінків обіцяє перевірити харчування у пологовому

У Франківську породіллям дають на сніданок лише хліб і чай – Марцінків обіцяє перевірити харчування у пологовому

Здоров'я 11:46, 03.05, 2018

Міський голова Руслан Марцінків відреагував на скарги жінок, які розповіли про жалюгідне харчування у міському пологовому будинку. Мер обіцяє перевірку, але каже, що за такого фінансування медицини незабаром і хліба з чаєм не буде.

Фото сніданку, який більше нагадує табірну пайку, з міського пологового опублікувала франківчанка Діана Жученко

"Сніданок в пологовому відділенні м. Івано-Франківська по вул. Чорновола, відділ виношування вагітності. Прошу пана мера прокоментувати… Певно, ми, матері, чогось не знаємо? Хліб і чай? Щиро вірю, що при владі порядні люди, які, можливо, не обізнані з меню пологового будинку", – написала Діана Жученко у Фейсбуці. 

Пост Діани спровокував у соцмережі жваву дискусію. Франківчанки діляться враженнями – здебільшого невтішними – про умови перебування у міському пологовому будинку. 

Сьогодні в прямому ефірі на радіо "Західний полюс" міський голова Руслан Марцінків прокоментував ситуацію. Мер пообіцяв перевірити інформацію і вжити заходів при потребі.

"Я обов’язково перевірю. Але з тим фінансуванням медичної галузі скоро і чайочку з хлібчиком не буде. Але я вважаю, що це неправильно", – зазначив мер.

Директор КП "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр" Сергій Стефанко у коментарі для КУРСу зазначив, що з субвенції, яку отримує заклад з держбюджету, передбачено на харчування 19,25 грн у день на одного пацієнта. Цих грошей має вистачити на сніданок, обід і вечерю. Стефанко підтвердив, що на сніданок пацієнтки отримують хліб з чаєм.

За словами Стефанка, цього року додатково на харчування в пологовому виділено 150 тис. грн з міського бюджету. За ці гроші у заклад закупили молоко, крупи та масло.

Отже, невдовзі до сніданку, крім хліба з чаєм, будуть давати по шматочку масла – по 10 г.

Раз на тиждень пацієнтам перинатального центру подають по 100 грамів курячого м’яса.

"Буває, що з курячого м’яса готують інші страви. До прикладу, якщо це гуляш, то на виході буде порція по 50 грамів м'яса на людину", – зазначив Стефанко.

Як писав КУРС, Сергій Стефанко очолив міський пологовий у листопаді 2017 року

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: