fbpx

У Франківську посадовців ритуальної служби підозрюють у підробці документів та проведенні фіктивного тендеру

Суспільство 12:05, 21.07, 2018

Івано-Франківське комунальне підприємство "Міська ритуальна служба" провело тендер на закупівлю автобуса. В аукціоні начебто взяли участь два підприємці. Відтак один з них заявив, що не брав участь у торгах – хтось подав замість нього підроблені документи.

КП "Міська ритуальна служба" у березні минулого року провело тендер на закупівлю автобуса  для перевезення 10 і більше осіб.

У системі ProZorro на торги начебто зареєструвалися два підприємці – Вилущак Віталій Ігорович та Солодовчук Іван Васильович. Переможцем визнано Вилущака з остаточною пропозицією 538 000 грн. Пропозиція Солодовчука (548 000 грн) була відхилена, як менш вигідна. Однак правоохоронці з’ясували, що Солодовчук участі у тендері не брав.

Зараз Івано-Франківський відділ поліції розслідує кримінальне провадження за фактом вчинення неправомірних дій посадовими особами КП "Міська ритуальна служба". Правоохоронці підозрюють, що саме посадовці ритуальної служби при проведенні закупівлі внесли неправдиві відомості в тендерну пропозицію Івана Солодовчука, фіктивно провели процедуру закупівлі та завищили вартість її предмета.

Солодовчук також дав покази про те, що підписи на електронних документах нібито поданої ним пропозиції йому не належать.

Також у тендерній пропозиції особи, які подавали документи від імені Солодовчука, вказали реєстраційний номер облікової картки платника податків не його, а переможця тендеру Віталія Вилущака.

1

Договір на закупівлю автобуса директор ритуальної служби Андрій Хруник з Віталієм Вилущаком підписав 11 квітня минулого року. Підприємець зобов’язався поставити товар протягом одного дня. А через три дні, 14 квітня 2017 року, ритуальна служба вже перерахувала на рахунок підприємства за куплений автобус 538 000 грн.

У слідчих також є підстави вважати, що постачальник реалізував автобус за ціною, вищою від середньоринкової, що призвело до перевитрат бюджетних коштів. Триває слідство та проводяться судові автотоварознавчі експертизи.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: