fbpx

У Франківську працівники Держпродспоживслужби вилучили з "Сільпо" рибу з крововиливами

Суспільство 19:05, 24.12, 2016

Отримавши інформацію зі ЗМІ щодо реалізації в мережі магазинів "Сільпо" підозрілої на захворювання риби, фахівці управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську виїхали на вказані об'єкти для вивчення ситуації.

Нагадаємо, рибу з крововиливами продавали в супермаркетах "Сільпо" в центрі міста та на Мазепи.

Як повідомили КУРСу в управлінні Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську, риба у продаж поступила з відповідними супровідними документами, що засвідчують її безпечність. При проведенні органолептичної оцінки спеціалісти Управління Держпродспоживслужби в м. Івано-Франківську встановили значні травматичні пошкодження з крововиливами, що свідчить про порушення умов вилову та транспортування риби. Ознак, характерних для хвороби краснухи, не виявлено.

Відповідно до правил реалізації рибної продукції рибу з травматичними пошкодженнями та крововиливами до реалізації не допускають. Тому риба знята з реалізації в мережі магазинів "Сільпо" по вулиці Дністровській та Мазепи. Вона буде провернена підприємству-виробнику.

Згідно зі ст. 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" відповідальність покладається на виробника та реалізатора продукції.

В управлінні Держпродспоживслужби наголосили, що риба, яку вже придбали споживачі, загрози їхньому здоров’ю не становить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: