fbpx

У Франківську працівники виконкому отримали настанови, як поводитися з терористами і диверсантами

Суспільство 12:31, 01.11, 2018

Міський голова Івано-Франківська підписав розпорядження про затвердження "Пам’ятки першочергових дій працівників у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради".

Пам’ятка складається з п’яти розділів з настановами, як діяти:

– при виявленні підозрілого предмета в приміщеннях виконавчого комітету;

– при надходженні погрози по телефону;

– у разі вибуху;

– при захопленні заручників;

– при одержанні сигналу про евакуацію.

До прикладу, працівники, які виявили підозрілий предмет, мають негайно повідомити про нього не правоохоронні органи, а  начальника адміністративно-господарського управління Івано-Франківської міської ради.

Найдетальніше розписані інструкції, що робити при надходженні погрози по телефону.

"При одержанні анонімного повідомлення спробувати "зав’язати розмову" з анонімом і з’ясувати конкретну інформацію про його особу, професію, місце перебування і, якщо можливо, схилити до добровільного відмовлення від задуманого злочину. Під час розмови вжити заходів щодо запису фонограми анонімного повідомлення. По пам’яті скласти докладний опис висловлених погроз або повідомлення про передбачувані акти тероризму, а також висунутих ультиматумів та інших вимог", – йдеться в інструкції.

Усі дані про зміст погроз або вимог, викладених анонімним абонентом, характеристику його голосу, мови, манери викладу погроз і вимог працівники виконкому повинні повідомити знову-таки начальнику адміністративно-господарського управління Івано-Франківської міської ради.

"Для уникнення поширення чуток і паніки обговорювати отриману від аноніма інформацію з іншими працівниками не рекомендується. При надходженні погрози на телефонний апарат з автоматичним визначником номера і звукозаписним пристроєм відразу після завершення розмови з анонімом вжити заходів щодо збереження аудіозапису. Передбачте заходи щодо запису можливого наступного дзвінка зловмисника", – йдеться в документі.

У разі вибуху працівники виконкому повинні викликати на об’єкт пожежну службу, швидку допомогу, рятувальників, комунальні служби. Відтак повідомити про подію начальника адміністративно-господарського управління Івано-Франківської міської ради та правоохоронні органи. А до прибуття служби швидкої допомоги надати постраждалим першу медичну допомогу та вжити заходів щодо гасіння пожежі власними силами за допомогою наявних протипожежних засобів.

При захопленні людей у заручники необхідно повідомити про надзвичайну подію правоохоронні органи і керівництво виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

В останньому розділі працівників виконкому інструктують, що із собою брати та як виходити із приміщення при одержанні сигналу про евакуацію.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: