fbpx

У Франківську представили близько 300 сучасних архітектурних проектів. ВІДЕО

Суспільство 07:25, 26.10, 2017

Спорудження театрів, житлових масивів, ринків та реабілітаційних центрів. Близько трьох сотень найкращих архітектурних проектів представили в Івано-Франківську випускники спеціалізованих вузів з України, Польщі та Молдови. На Прикарпатті розпочався огляд-конкурс дипломних проектів.

“ЕКО-ринок” в Івано-Франківську. Цю диплимну роботу репрезентує Університет імені Короля Данила. Студент Андрій Табачин продумав усе. На 6 гектарах – крім продовольчих приміщень, чималі зелені зони, алеї, лавочки. Енергією ринок забезпечують сонячні батареї, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

А розташовуватиметься потенційний ринок на перехресті найважливіших доріг міста. Андрій місце обрав невипадково. А от щодо спорудження Центрального ринку у середмісті претензій немає. Запевняє, це також історія архітектури.

Близько трьох десятків студентів із різних регіонів України та з-за кордону трудилися над архітектурним проектуванням сценічного комплексу та універсальної зали. Нині це вже не лише проект. Його втілюватимуть у життя в одному із львівських університетів на замовлення ректора.

Ініціював проведення огляду-конкурсу колишній головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар. Нині викладач кафедри архітектурного проектування розповідає, це є ще й велика промоція міста.

Архітектори, котрі прибули до Івано-Франківська, уже оцінили краєвиди міста. Запевняють, мешканцям нема чого хвилюватися. Сучасна архітектура вдало гармоніює із старовиною.

Переможців журі визначатиме у 9 номінаціях. Це громадська забудова, помешкання, експериментальна архітектура, архітектурна спадщина та містобудування. Представники журі кажуть, насамперед оцінюватимуть функціональність, конструктивність та естетичний вигляд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: