fbpx

У Франківську представили книжку про роль прикарпатців у Євромайдані

Суспільство 13:48, 01.03, 2016

В ПНУ ім. В. Стефаника сьогодні презентували книгу "Український Євромайдан. Прикарпатський вимір" за редакцією доктора історичних наук, професора Миколи Кугутяка.

На презентацію прийшли студенти, викладачі, керівництво університету та представники влади.

Найбільшу частину видання становить розділ "Документи і матеріали".

"Ідея написання цієї книги має свій оригінальний зміст. Ми намагались розглядати все через документи. Без усяких висновків. Їх ще рано робити, в нас недостатньо документів", – сказав під час презентації Микола Кугутяк.

Видання "Український Євромайдан. Прикарпатський вимір" є результатом роботи колективу викладачів Інституту історії, політології і міжнародних відносин та філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. На різних етапах дослідження до нього долучалися студенти, аспіранти, учителі, представники громадськості, політичних партій, органів влади та самоврядування, активні учасники Майдану.

У книзі розкрито причини та передумови Революції Гідності, проаналізовано рушійні сили та цілі. У нарисах, статтях, а також у хроніці подій і документах простежено внесок жителів Івано-Франківської області в події Євромайдану, висвітлено перебіг народного протесту, що розпочав великі зміни не лише в Україні, але – без перебільшення  вплинув на формування нового вектора розвитку світової історії. 

Окремий розділ книги присвячений загиблим прикарпатським Героям Небесної Сотні, Героям України: Роману Гурику, Сергію Дідичу, Ігорю Дмитріву, Богдану Калиняку, Михайлу Костишину, Ігорю Ткачуку та Василю Шереметі. Загалом в книзі близько 700 сторінок. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: