fbpx

У Франківську презентували концепцію "Шептицький менеджмент"

Суспільство 11:59, 25.11, 2017

В Івано-Франківську триває форум "Місто 3.0: принципи перезавантаження", і сьогодні день розпочався із презентації концепції "Шептицький менеджмент".

В новому світлі про постать Шептицького розповіли учасникам форуму керівник платформи "Тепле місто" та ініціатор форуму Юрій Филюк і засновник компанії pro.mova, учасник Несторівської групи Євген Глібовицький.

"Постать Шептицького дуже важлива для України і нашого регіону зокрема. Перш за все митрополита знають як людину духовну і людину церкви. Але треба розуміти, що він був людина широкої діяльності і займався питаннями такими, як освіта, економіка, культура. І власне "Шептицький менеджмент" – це спроба дослідити життя митрополита в інших сферах і показати, наскільки ефективно він створював управлінські моделі, як він сприяв розвитку Галичини в інтегральний спосіб, в об’єднувальний, в ті часи. А також це спроба показати українцям, як стратегія "win-win" ("виграв-виграв"), а не така, що ти виграв, а хтось має програти, вона вже втілювалась в нас на Галичині і ефективно працювала, і повернути її в суспільство і в суспільний дискурс",  зазначив Юрій Филюк у коментарі КУРСу.

Він стверджує, що підхід до організації суспільства у свої часи актуальний і для сьогодення і цілком може бути адаптований до нинішніх реалій.

"Якщо дивитись на те, що він робив в ті часи, воно абсолютно на 100% актуальне зараз і його можна впроваджувати. Єдине, що те, що зараз необхідно зробити, – це на науковому рівні пропрацювати його роботи, його пряму мову перекласти на сучасну мову, зрозумілу для сучасних людей і в сучасній формі – у вигляді книжок, курсів для бізнес-шкіл. Ми прагнемо розробити курс для загальноосвітньої середньої школи по менеджменту Шептицького. При чому ці настанови митрополита можуть застосовуватися для сучасної людини", – додає Филюк.

Як писав КУРС, протягом двох днів у рамках форуму проводять дев’ять дискусійних панелей. Участь у дискусіях беруть представники експертного середовища, дипломатичних установ, бізнесу, міських адміністрацій та громадських організацій з різних міст України. Усі вони шукають відповіді на нові виклики для розвитку міст та намагаються сформувати принципи спільної дії для перезавантаження та трансформації міст. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: