fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На фестивалі "Брама" франківцям презентували перший цикл підліткового фентезі "Коти-вояки" і заохочували писати

На фестивалі "Брама" франківцям презентували перший цикл підліткового фентезі "Коти-вояки" і заохочували писати

Культура 20:37, 27.10, 2017

В рамках фестивалю фентезі "Брама", що сьогодні стартував у Івано-Франківську, в книгарні "Є" презентували цикл фентезі, написаний спеціально для підлітків.

Видавництво "АССА" презентувало перший цикл підліткового фентезі "Коти-вояки", який переклав франківський письменник Остап Українець. Модераторкою разом із перекладачем на презентації була активна читачка серії Софія Мацюк.

"Коти-вояки" – серія пригодницьких романів-фентезі, створена в 2001 році британськими письменницями під загальним псевдонімом Ерін Гантер. Оригінальна серія складається з майже 40 книг – розділена на п’ять циклів, в кожному з яких по шість книг, плюс окремі книги-путівники та комікси в стилі "манґа".

Цикл "Коти-вояки" розповідає про домашнього кота Рудька, який добровільно відмовився від затишного дому і ситого життя та приєднався до Громового клану в темному лісі. Доклавши чималих зусиль, Рудько, а точніше, вже Вогнелап, здобуває прихильність інших котів, знаходить справжніх друзів і змагається з небезпечним, підступним і жорстоким ворогом.

Остап Українець повідомив читачам серії, що готується до виходу сьома книга пешого циклу. Швидше за все, шанувальники побачать її одразу після нового року. В цій книзі дія виходить за межі лісу і Вогнелап з друзями опиняється перед цілком новими випробуваннями. 

Перекладач закликав активних читачів вправлятися у нон-фікшн за участю Вогнелапа і створювати українське продовження відомого фентезі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: