fbpx

У Франківську презентували українсько-італійську комедію "Ізі". ВІДЕО

Культура 18:08, 16.09, 2017

Сьогодні, 16 вересня, до Франківська завітала знімальна група україно-італійського фільму "Ізі".

Зокрема, в рамках презентації стрічки в громадському ресторані Urban Space 100 відбулася зустріч-майстер-клас з режисером та продюсерами фільму. На зустріч прийшли франківці, яких зацікавив не тільки сам фільм, а й історія зйомок, інформує Бліц-Інфо.
 
За словами режисера фільму Андреа Маньяні, "Ізі" цікавий тим, що історія про подорож чоловіка, який страждає від депресії.

"Для нього ця подорож є терапевтичною. Під час подорожі у нього з'являється можливість вилікуватися від депресії.  Я почав писати сценарій 7 років тому. Традиційно над такими проектами люди працюють разом. Під час написання я познайомився з Юлею та Олегом, які працювали над своїм проектом. І зрозумів, що саме з ними буду знімати фільм", – ділиться Маньяні.

У свою чергу продюсер фільму Юлія Чернявська ділиться, що вони навіть не здогадувалися, що будуть в одній групі.

"Ми сиділи далеко і не дуже розуміли, що відбувається. Коли почули історію Андреа, то сказали, що хотіли б з ним працювати. Кіно – це не бізнес, це місце, де доля зводить потрібних людей ,щоб вони зробили щось важливе", – переконана жінка. 

Режисер розповідає, що до початку зйомок не знав, що таке Україна. До того ж перший варіант сценарію передбачав, що головний герой подорожуватиме з Італії на Балкани. Проте після знайомства з продюсерами фільму думка кардинально змінилась.

"Вони запропонували мені зробити так, щоб головний герой подорожував по Україні. Тож 5 років тому я вперше приїхав сюди, щоб подивитись, чи підійде ваша місцевість для зйомок. Я поїздив по Україні і вибрав, що найкраще буде знімати в горах. Адже "Ізі" – це історія подорожі, можна сказати, Дон Кіхота наших днів, який у депресії (ред. сміється). Коли ми знімали в Україні, я відчув таку гостинність, але при цьому було і відчуття загубленості. Якраз для героя мого фільму це було необхідно, щоб він потім себе віднайшов. Мій герой не може спілкуватись з людьми, бо не знає мови, але знаходить можливість порозумітись з ними", – каже Маньяні.

За словами режисера, роботу над фільмом розпочали п'ять років тому. Але коли готові були до зйомок в Україні, розпочався Майдан і зупинилось фінансування. Тож зйомки зупинились на 2 роки.

"В кінці серпня 2015 я подзвонив головному актору і сказав, що проект взагалі можуть закрити. Проте через 2 тижні нам зателефонували з Держкіно і сказали приїхати підписати контракт на зйомки. Для всіх це був шанс почати все заново. Проте коли ми підписали контракт, то нам сказали зняти фільм за півроку, тобто до квітня. Це стало проблемою, адже події мали відбуватися влітку. Тоді я усвідомив, що в цьому фільмі головним є герой, а не пора року. Тож ми нічого не змінювали у сценарії, і  головному герою довелося купатися посеред зими. Скажу чесно, актор плакав двічі: перший раз, коли я йому сказав, що фільм можуть закрити, а другий – коли довелося купатися у крижаній воді", – пригадує Андреа Маньяні.

Знімальна група запевняє, що словами важко передати цей фільм, його потрібно побачити на влсні очі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: