fbpx

У Франківську презентували книгу про паломництво галичан з митрополитом Шептицьким до Святої Землі

Культура 20:03, 03.12, 2015

У книгарні "Є" представили перевидання раритетної книги "Як Русь слідами Данила ходила" від місцевого видавництва "Апостол".

Видавництво "Апостол" уже вдруге презентувало свою нещодавно видану книгу "Як Русь слідами Данила ходила". Презентацію цього разу провели письменник Тарас Прохасько та представник видавництва Оксана Шаєхова, розповіла в себе у Фейсбук Наталія Шкорута.

У зустрічі взяв участь о. Орест Смицнюк – один із натхненників цього раритетного перевидання. Саме він і розповів, як до його рук потрапила старенька, пошарпана книга, без обкладинки й навіть перших сторінок. У тій книзі йшлося про перше паломництво галичан до Святої Землі, що відбулося у вересні далекого 1906 року під проводом Митрополита Андрея Шептицького. 

Цікавим є збіг, вважають в "Апостолі", що більше як через 100 років книга віднайшлася і знову побачила світ  саме у ювілейний рік Митрополита Андрея Шептицького.

Від оригіналу книжка відрізняється більш модернізованою мовою, що легко сприймається, проте в ній збережений галицький діалект, а також щирість викладу вражень та легкий гумор. Плюс розважання над біблійними темами і слово навчання священика. Упорядником цього видання стала Галина Литвин.

У книзі поряд зі старими світлинами вміщені й сучасні фотографії Святої Землі. Вона може бути чудовим путівником для тих, хто сам збирається відвідати святі місця, і, можливо, надихне написати свою розповідь про сучасну подорож.

 

 

 
 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: