fbpx

У Франківську презентували виставку документальної фотографії, що розповідає історію Речі Посполитої

Культура 11:18, 12.11, 2016

В Музеї мистецтв Прикарпаття презентували виставку “Втрачена Річ Посполита".

Перш за все, вона несе історичний характер і покликана популяризувати історію Польщі серед різних груп населення, пише Галицький кореспондент.

Також програма мала на меті оцінити ті збитки – як матеріальні, так і непрямі втрати, – яких зазнала Польща і польський народ від німецької та радянської окупації у 1939-1941 рр., протягом 45 років панування комуністів в країні. Виставка складається з 3 частин: суспільство, національна спадщина та духовенство, які показують культурне, релігійне, історичне життя, окремо розглядається тема військових та дітей, – всі сфери життя, які зазнали значних змін за той складний час.

Символічно, що виставка презентована в Івано-Франківську саме в День Незалежності Польщі. Як зазначає організатор Даріуш Колашевскі, представник Інституту національної пам`яті Республіки Польща, "вистава є дуже популярною, була експонована у цілій Європі, також її показували в Сполучених Штатах Америки. Ми хочемо цією виставкою показати, наскільки польський народ, особи, які жили у Польщі, були різноманітні. Були різні національності, але тим самим хочемо показати тепер Європі і світу, наскільки вони були солідарні з собою, вони хотіли співрацювати".

Переглянути виставку франківчани та гості міста зможуть протягом наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: