fbpx

У Франківську презентували книжку про архітектуру міжвоєнного періоду

Культура 15:09, 04.06, 2017

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги Ігоря Гаркота "Архітектура Івано-Франківська (Станіславова) міжвоєнного періоду 1920-1930-х років".

У книзі розкрито особливості розвитку архітектури Івано-Франківська міжвоєнного періоду, що відіграв значну роль у створенні художньо-образного середовища міста, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. 

Автор книги Ігор Гаркот розповів про своє зацікавлення архітектурою міжвоєнного двадцятиліття, яке розпочалося ще в студентські роки, про зміст та структуру книги, що містить, крім основних розділів, додатки, серед яких – фотофіксація архітектурних об’єктів 1920-30-х рр. та розташування їх на карті Івано-Франківська, панорама міста з оглядового майданчика ратуші та вибрані роботи автора за період 1981-2016 рр.

За словами наукового редактора видання Богдана Тимківа, цінність праці в тому, що автор монографії зафіксував архітектурну спадщину міста і це сприятиме її подальшому збереженню. Автором проведено детальний опис значної кількості історичних споруд, більшість з яких вперше вводиться у науковий обіг, подано їх плани та досліджено стан збереженості й способи реставрації. Така кропітка робота знайшла відображення в численних світлинах книги, які доповнюють також поштівки з колекції Олега Гречаника.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: