fbpx

У Франківську прокуратура почала розслідування щодо службовців міськради, які надали землю під забудову на Макогона

Суспільство 18:44, 28.07, 2016

За дорученням Івано-Франківської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Прес-служба прокуратури повідомляє, що службові особи Івано-Франківської міської ради, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, в інтересах одного із суб’єктів господарювання надали в оренду земельну ділянку площею 3,47 га по вул. Макогона, 23а в обласному центрі.

Так, всупереч вимогам законодавства, без проведення аукціону, громадських слухань та зміни цільового призначення землі, рішенням сесії міської ради від 26 квітня 2016 року та 8 липня 2016 року затверджено детальний план території та надано дозвіл на розробку проекту землеустрою цієї ділянки та передано її в оренду.

Внаслідок таких дій інтересам територіальної громади спричинено тяжкі наслідки. 

На цей час у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України проводиться досудове розслідування слідчими СВ Івано-Франківського ВП ГУНП в області.

Крім того, Івано-Франківською місцевою прокуратурою готуються матеріали для звернення до суду з вимогами визнати рішення Івано-Франківської міської ради протиправним та скасувати його в частині надання дозволу суб’єкту господарювання на складання проекту землеустрою щодо відведення цієї ділянки, а також визнати протиправним та скасувати рішення, яким затверджено план території в межах вулиць Крайківського – Макогона  Промислова в Івано-Франківську.

Нагадаємо, під крики "Ганьба!" і "Банда" 8 липня міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться. ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" купила нежитлові будівлі загальною площею 1461,3 кв. м за 6,036 млн гривень (5 млн гривень без ПДВ).

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак порозумітися з мерією не вдалося: Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко доручив новому прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: