fbpx

У Франківську проведуть модний фестиваль етноодягу "Край.Ка"

Стиль життя 18:41, 25.04, 2018

В рамках святкування Дня міста 5 травня у фортечній галереї "Бастіон" проведуть закритий модний показ одягу у рамках фестивалю "Край.Ка". Під час дійства місцеві дизайнери презентують традиційний національний одяг з льону.

Як наголошують організатори фестивалю Роман Харук, Наталія Бартків, Катерина Поп та Тетяна Терсенова-Заводовська, назва  символічна. "Край.Ка" розшифровується як "Край Карпат". А сама "крайка"  це деталь жіночого національного гуцульського вбрання, яка об'єднує багатошаровість одягу, пише прес-служба Івано-Франківського МВК.
 
Як наголошує заступник міського голови Богдан Білик, такий фестиваль має всі шанси стати епіцентром місцевої моди. Адже показ має на меті популяризацію народного одягу та стимулювати відродження легкої промисловості.
 
Учасники дійства побачать 8 дизайнерських колекцій, що представляють національні мотиви Карпатського краю, етно-стильові тенденції сучасного одягу, карпатську вишивку та модні тренди.
 
На показі півфіналіст "Голосу Країни" Роман Вітрецький та українські колективи у живому виконанні додадуть відповідної атмосфери. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: