fbpx

У Франківську провели "Чайну церемонію" за японським обрядом. ВІДЕО

Стиль життя 12:41, 21.11, 2017

У Музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську провели найзагадковіший японський обряд – "Чайну церемонію".

У Середньовіччі це була вишукана зустріч представників імператорського двору, сьогунів та аристократів. Її традиції та правила зберігалися в таємниці. І були недоступними для пересічних людей, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Спілкування, самозаглиблення та взаємоповага – основна мета "Чайної церемонії". Кожна така зустріч мала певний лейтмотив. Як, наприклад, гармонія, любов.

Чаювання відбувалося поступово і за чітко визначеними правилами. Найперше – продегустувати чай мала право найповажніша в компанії людина. Значення мали як статус, так і вік.

Не лише звичаї та посуд мають значення для церемонії. Різновид зеленого тонізуючого чаю, приготовленого особисто господарем, також створює певну атмосферу.

Лише в національному японському одязі можна відчути усі плюси "Чайної церемонії", запевняють гості свята. Кажуть, кімоно зобо'язує до певного порядку та послідовності дій.

Духовна практика японського чаювання насправді запозичена в китайських ченців. У XV столітті "Чайна церемонія" трансформувалася і стала культурним надбанням Країни вранішнього сонця. "Чайна церемонія" відбулася в Івано-Франківську в рамках відзначення Року Японії в Україні.

Нагадаємо, в Івано-Франківську тривають дні японської культури. Напередодні у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилася виставка "Японія – традиція краси".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: