fbpx

У Франківську провели перші змагання трекових роботів RoboSprint

Суспільство 10:48, 27.03, 2019

На базі Університету Короля Данила вперше в Івано-Франківську відбулися змагання трекових роботів RoboSprint, запрограмованих учнями старших класів закладів загальної середньої освіти міста Івано-Франківськ та області.

У змаганнях взяли участь 10 команд: 15 учнів із закладів загальної середньої освіти міста (гімназія №2, ЗШ №3, ЗШЛ №23, Католицька школа-гімназія ім. Василя Великого) та 11 учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області (м. Калуш, м. Долина та м. Коломия), інформує Департамент освіти та науки Івано-Франківської міськради.

Учні самостійно створили програми для своїх роботів, представлених у формі міні-автівок. RoboSprint передбачав змагання в перегонах з елементами автослалому. Перемога дісталася найспритнішим із найкращим програмним забезпеченням – команді Калуського ліцею №10 (керівник Лужний Тарас Богданович). З різницею у 18 сотих секунди друге місце виборола команда "Лангуст" Долинської районної станції юних техніків (керівник Костів Ярослав Васильович). Через непередбачуваний з’їзд автівки з траси в останньому заїзді команда "Ідея" загальноосвітньої школи №3 м. Івано-Франківська посіла третє місце (керівник Тимчишин Максим Арсенович). У четвірку півфіналу увійшла також команда "RoboX" НВК "Загальноосвітня школа-ліцей №23" м. Івано-Франківська (Мельничук Галина Степанівна та Мазуренко Олесь Вікторович).
Змагання відвідав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Мер міста запропонував зробити турнір щорічним.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: