fbpx

У Франківську пройде "Сеанс міського сканування"

Суспільство 16:06, 03.05, 2017

6 травня о 19:00 у сквері Міцкевича відбудеться презентація міжнародного міждисциплінарного фестивалю "Сеанс Міського Сканування", який платформа "Тепле Місто" проведе в Івано-Франківську 12-20 серпня 2017 року.

Презентація – нагода дізнатись про фестиваль "Сеанс Міського Сканування" безпосередньо від його організаторів, а також кураторів  тандему METASITU, Едуардо Кассіни з Іспанії та Ліви Дударєвої з Латвії, які приїжджають до Івано-Франківська для попереднього ознайомлення і дослідження міста. На презентації можна буде дізнатись про тему фестивалю  "Рольові моделі", про те, хто і як саме шукатиме відповіді на запитання, яким є наше місто, чим воно живе, які особливості та нерозкриті потенціали має, які моделі відповідають його розвитку.

Ці дослідження, дискусії та воркшопи відбудуться під час основної частини "Сеансу…" у серпні. Тоді робочі групи працюватимуть на 11 різних локаціях міста – від затишного подвір’я до великого промислового об’єкта. Координуватимуть процес урбаністи, архітектори, митці з 7 країн: України, Польщі, Угорщини, Іспанії, Італії, Німеччини й Австрії. Фестиваль буде мультидисциплінарним і охопить відео, фото, аудіо, перформанс, архітектуру, мистецтво, нові моделі мислення, командотворення та ін. Тому захід потребує уваги й участі представників різних професійних сфер. Долучитись зможуть зацікавлені й активні мешканці Івано-Франківська та інших міст – або як учасник дослідницької групи, або як слухач і спостерігач, який хоче краще пізнати рідне місто, зрозуміти актуальні урбаністичні процеси.

А зараз – перший етап фестивалю – дослідження міста. 3-7 травня у Франківську перебуватимуть куратори "Сеансу Міського Сканування" та лідери майбутніх локацій. Вони поділяться з іванофранківцями думками про наше місто.

Заплановані, зокрема, такі заходи:

4 травня, четвер, 18:00 – Відкритий стіл з містянами. Обговорення тематик фестивалю "Сеанс Міського Сканування", спільна вечеря-барбекю і перегляд фільму "Double Happiness" (Ella Raider). Дворик Шевченка, Три / вул. Шевченка, 3.

5 травня, п’ятниця, 20:30 – Відкрита вечірня дискусія біля вогнища на Бистриці (слідуйте за промаркованим маршрутом від перехрестя вул. Берегової і Набережної).

6 травня, субота, 19:00 – Презентація фестивалю "Сеанс Міського Сканування" і вечірка у сквері Міцкевича.

"Сеанс Міського Сканування" – проект платформи "Тепле Місто". Фестиваль реалізовується за підтримки Конкурсу Малих Грантів DREAMactions (проект освітньої платформи CANactions і Western NIS Enterprise Fund), Фонду ім. Г. Бьолля та громадського ресторану "Urban Space 100".

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: