fbpx

У Франківську пройде зустріч керівників МЗС держав Вишеградської групи

Суспільство 18:22, 09.06, 2015

Відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Басараба з представниками Посольства Словацької Республіки в Україні та Генерального Консульства Словацької Республіки у м. Ужгород.

Упродовж заходу обговорили підготовку до проведення в Івано-Франківську зустрічі керівництва МЗС держав Вишеградської групи, МЗС України та експертів з питань енергетичної безпеки, яка запланована на 22-23 червня, передає КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Питання енергетичної безпеки – одне з найважливіших, – висловила переконання Генеральний консул Словаччини в м. Ужгород Янка Бур’янова. – У його вирішенні країни Вишеградської групи намагаються бути, як кажуть, на одній хвилі з Україною. В нас є великий досвід у запровадженні заходів з енергозбереження, зокрема використання сонячної, водної енергії, з біомаси. У Словаччині в сфері енергозбереження працює чимало фірм, які виготовляють спеціальну техніку".

Як повідомив Сергій Басараб, в обласної влади також є плани провести енергетичний форум, залучивши до співпраці в плані енергоощадності якомога більше представників сусідніх країн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: