fbpx

У Франківську пройшла школа фізики високих енергій

Суспільство 11:27, 14.07, 2016

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулося виїзне пленарне засідання конференції в рамках 10-ої "Транс’європейської школи з фізики високих енергій" (TESHEP).

Основна мета школи полягає у залученні студентів зі Східної та Центральної Європи до школи фізики високих енергій, у зміцненні зв’язків між університетами, стимулюванні нового партнерства і співпраці між лабораторіями та дослідницькими групами. Крім того,  школа забезпечує наукову і педагогічну платформу з дисциплін TESHEP для нових студентських спільнот, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Відкриваючи пленарне засідання, ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський підкреслив активну участь молоді, яка займається вивченням цієї актуальної проблеми, що є важливою складовою в пізнанні фундаментальних законів розвитку матерії та визначає рівень розвитку країни.

Свої доповіді представили проф. Стефан Монтей (Університет Клермон-Ферран, "Порушення парності, фізична концепція"), директор лабораторії лінійного прискорювача, проф. Акілле Стоккі (Університет Париж-Південь, "Фізика важких ароматів в Стандартній Моделі"). Про останні результати з фізики важких ароматів розповіла проф. Марі-Елен Шюн з лабораторії лінійного прискорювача університету Париж-Південь.

В конференції взяли участь провідні вчені в галузі фундаментальних наук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: