fbpx

У Франківську пройшли автоперегони серед жінок

Суспільство 18:48, 02.03, 2019

У суботу, 2 березня, на майданчику біля гіпермаркету "Епіцентр" у Івано-Франківську відбулися традиційні весняні автоперегони для жінок.

Водійки змагалися на швидкість і вправність, пише "Репортер". 

Загалом учасниць було лише п’ятеро: двоє на перегонах вперше, а троє вже мали досвід.

"Автоперегони відбуваються не вперше, але цього року чомусь дуже мало учасниць, – говорить Олександра Кодак.  президент Прикарпатського автоклубу. – Жінкам дуже потрібна машина, вони возять дітей у садок, школу, тому цей конкурс важливий".

Самі учасниці кажуть, прийшли на змагання за перемогою.

"Я родом із Києва, але вже півтора року живу в Івано-Франківську, – розповідає Таїсія Зеленко. – Воджу п’ять років, для мене авто – це пристрасть".

Жінки змагалися у трьох заїздах. Вони мали об’їхати перешкоди, при цьому зробити це якнайшвидше. Один із заїздів був особливим – учасниця ще мала посадити у машину ляльку, пристібнути її поясом безпеки та поїхати далі. Адже жінки часто забирають дітей зі школи…

"То ще треба закупитися, відвезти дітей до школи. У нас в місті важкий трафік, потрібно добре слідкувати за дорогою, – каже досвідчена учасниця перегонів Наталія Василів. – Тому треба мати відчуття автомобіля, знати його габарити. Це дають змагання, тому важливо, щоб дівчата приходили і пробували свої сили".

Свято організували "Епіцентр", департамент молодіжної політики та спорту і меценати. 
Переможцем серед новачків стала Таїсія Зеленко, серед досвідчених – Наталія Василів. У конкурсі з лялькою перемогла Анастасія Влашин. Переможницям вручили призи від спонсорів – абонементи на йогу та чани в "Буковелі”. Крім того, всі учасниці отримали подарунки: солодощі, квіти, чашки, сертифікати тощо.

Фото: AutoLife IF

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: