fbpx

Боларди, які хочуть купити для обмеження автомобільного руху у середмісті Франківська, обійдуться у 2 млн грн. ВІДЕО

Суспільство 12:15, 17.03, 2018

Рух у середмісті Івано-Франківська обмежать жорсткіше – встановлять нові боларди. Це спеціальні висувні стовпчики, які перешкоджають руху автомобілів.

1 березня Управління транспорту і зв’язку міськвиконкому оголосило тендер на їх закупілю, монтаж і підключення.

Загалом у середмісті планують облаштувати 16 таких пристроїв. Зокрема, на перетинах вулиць Галицької, Лесі Українки і Сотника Мартинця, також на Грушевського, Міцкевича і Курбаса. А ще боларди встановлять на Фортечному провулку і в парку Шевченка. Все для того, аби ці ділянки були якомога зручнішими для пішоходів.

"Це місця, які визначають історичну пішохідну частину міста. Тому, виконуючи рішення виконавчого комітету та доручення міського голови, будуть встановлені боларди для комфортного пересування пішоходів, – зазначає начальник міського управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак. – Є пріоритети: пішохід, громадський транспорт, потім велоінфраструктура – це є основні напрямки в цивілізованому світі. Тому ми підтримуємо такий напрямок руху міської інфраструктури".

Кількість болардів на кожній ділянці буде різною у залежності від ширини вулиць. Біля кожного об’єкта буде встановлена камера відеонагляду, щоб диспетчери могли дистанційно пускати на вулиці спецтранспорт, йдеться в сюжеті каналу "402".

Ймовірно, керуватиме стовпчиками "Муніципальна варта". Мешканці і підприємці матимуть змогу безперешкодного проїзду. Їм роздадуть спеціальні ключі.

Франківці до ідеї збільшення кількості болардів у середмісті ставляться по-різному. Дехто нарікає, що у місті надто велику увагу приділяють саме зручності пішоходів, а не водіїв.

Тендер на закупівлю болардів оголосили з очікуваною вартістю 2,24 млн грн. Пропозиції приймаються до 19 березня.

Коли саме вони будуть змонтовані, посадовці казати не беруться. У тендерній документації це теж не прописано.

До прикладу, стовпчики довкола скверу Міцкевича планують облаштувати паралельно із реконструкцією прилеглих вулиць.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: