fbpx

У Франківську привітали медичних сестер із професійним святом: найкращих відзначили грамотами. ФОТО

Здоров'я 20:08, 12.05, 2017

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. В Україні його святкують з 1997 року за ініціативи Міністерства охорони здоров'я та Асоціації медичних сестер України.

Медсестринство виникло з традиційних форм опіки і лікування. Воно розглядається як гуманна і фундаментальна діяльність.

Про це зазначив і помічник Івано-Франківської Архиєпархії Преосвященний Владика Йосафат (Мощич) під час молебню до Богородиці з нагоди свята, який відслужив спільно з о. Русланом П’ястою та о. Ярославом Рохманом.  

За словами Владики, професія медичної сестри є місією служіння хворому і тим каналом, через який проходить благодать і ласка Божа на зцілення. Це вбачається і в погляді, і в голосі, і в її поставі.

"Світ сьогодні є жорстоким,  додає Преосвященний Йосафат. – Та Господь шукає тих людей, які можуть йому послужити, бути милосердними та ніжними, подати руку допомоги, зауважити, виправити і передати цю почесну любов іншим".

Також помічник Івано-Франківської Архиєпархії нагородив почесними Митрополичими грамотами медичну сестру обласного клінічного центру паліативної допомоги Наталію Тачинську, старшу медичну сестру відділення онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні Наталію Приймак та медсестру відділення гемодіалізу обласної клінічної лікарні Любов Гречаник.   

З нагоди професійного свята привітали присутніх і заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Федорів, начальник міського управління охорони здоров’я Марія Бойко та голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак.

Керівники вручили спільну подяку від департаменту охорони здоров’я та Обласної спілки воїнів АТО медичній сестрі травматологічного відділення ОКЛ, волонтеру Тетяні Фреїшин. Такі ж подяки отримали ще п’ять медсестер області.    

Нині в лікувально-профілактичних закладах України працює понад 402,8 тисячі молодших спеціалістів з медичною освітою. Із них понад 290 тисяч – медичні сестри. В Івано-Франківській області їх нараховується близько 12 тисяч.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: