fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Франківську призери чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики поділились враженнями від змагань

У Франківську призери чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики поділились враженнями від змагань

Спорт 17:35, 14.05, 2018

Сьогодні, 14 травня, в облдержадміністрації відбулася прес-конференція майстрів спорту України з легкої атлетики Христини Юдкіної та Валерія Літанюка, а також майстра спорту України з пауерліфтингу, рекордсмена світу Віктора Голінея.

Про це повідомляють на сайті ІФ ОДА.

Зустріч спортсменів із представниками засобів масової інформації, за словами начальника управління спорту облдержадміністрації Ореста Оклієвича, була зумовлена першими значними спортивними результатами прикарпатців у 2018 році, досягненнями як з олімпійських, так і неолімпійських видів спорту.

Так, Христина Юдкіна на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби (дорослі), який проходив у місті Тайцан (Китай) 5-6 травня цього року, у командному заліку здобула третє місце на дистанції 50 км. Додамо, що Христина – номінант спортивної премії "Ніка 2017" ("Відкриття року"). Її колега, Валерій Літанюк, на цьому ж чемпіонаті у спортивній ходьбі на дистанції 50 км виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу та у складі команди-переможця посів другу сходинку п’єдесталу. Одним з тренерів Валерія є Христина Юдкіна, а обох легкоатлетів тренує Віталій Матешко, який представляє Івано-Франківську школу вищої спортивної майстерності.

Голіней Віктор на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, що проводився у м. Плзень (Чехія), у ваговій категорії понад 120 кг здобув чотири золоті медалі, встановив три світових рекорди: перші місця у вправах "жим лежачи", "присідання", "тяга", а також був першим у сумі триборства. Тренує молодого спортсмена Василь Грицко з Коломийської ДЮСШ "Спартак".

Під час прес-конференції спортсмени розповіли про участь у престижних змаганнях, ділилися враженнями та планами щодо участі у наступних турнірах.

"Сплав праці та досвід дали позитивний результат. Попереду серйозний сезон, і, сподіваюся, він буде успішним. Бо хоча конкуренція зараз у світі велика, ми представляємо Україну дуже достойно і маємо уже певні спортивні традиції", – так прокоментував успіхи свої підопічних тренер Віталій Матешко.

Начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич, своєю чергою, розповів, що прикарпатські спортсмени у складі збірної уже готуються до Юнацьких Олімпійських ігор, які відбудуться в аргентинській столиці Буенос-Айресі на початку жовтня. Триває ґрунтовна підготовка і до Олімпійських ігор в Токіо 2020 року.

Посадовець також повідомив, що сьогодні облдержадміністрація вживає заходи, щоб наприкінці року відзначити і нагородити спортсменів нашої області, які досягли високих результатів, та їхніх тренерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: