fbpx

У Франківську письменник Максим Кідрук зізнався, що йому моторошно дивитися на свою книгу

Культура 09:28, 31.10, 2014

Український письменник Максим Кідрук презентував в Івано-Франківську роман "Жорстоке небо". Події, описані в романі, після його виходу почали відбуватися у реальному житті. Письменник зізнався, що йому моторошно дивитися на свою книгу.

"Жорстоке небо" – суміш класичного технотрилеру та детективу.

"У цьому романі немає домішок містики чи наукової фантастики. Це абсолютно реальна драматична історія, події якої обертаються навколо розслідування авіакатастрофи українського літака в Парижі", – розповів Максим Кідрук.

В романі йдеться про те, що український авіабудівний концерн імені Аронова продає перших два літаки до Європейського Союзу. Їх купує французька авіакомпанія "Франс-континенталь". Під час другого вильоту один з літаків розбивається, влітаючи в снігоочисник, який опинився на злітній смузі. Вина за авіакатастрофу лежить на аеропортових службах. Але загинули люди, і формується міжнародна слідча група, куди від України відряджають Діану Столяр. Її батько Радіон Столяр проектував цей літак, але помер до авіакатастрофи. Невдовзі Діана виявляє, що причина катастрофи не така вже й проста, і постає перед дилемою: захистити честь свого батька чи з'ясувати істину.

Цікаво, що після після виходу книги в ніч на 21 жовтня в аеропорту Внуково в Росії розбився приватний літак Falcon 50, на борту якого перебував глава французької нафтової компанії Total Крістоф де Маржері. При зльоті літак зачепив снігоприбиральну машину. 

"Стосовно книжки – це просто збіг, стосовно того, що там робив снігоочисник, мені важко сказати. Мало хто ставив питання: це жовтень, якого біса снігоочисник був на смузі? Там було холодно – +2. Але +2 – це не -20, і снігу не було. Я вже казав, що я не вірю в цю всю хіромантію, але мені зараз трохи моторошно на цю книгу дивитися, – каже письменник. – Бо це вже другий збіг. Перший – це 49 людей, які загинули у літаку ІЛ-76, який збили сепаратисти під Луганськом. І я з острахом дивлюсь на цю книгу. І не знаю, що ще може збігтися в майбутньому.  Я це буду враховувати при написанні наступної книги".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: