fbpx

Франківців запрошують на курси чеської мови

Суспільство 11:33, 30.08, 2016

Чеський центр у Києві при Посольстві Чеської Республіки в Україні в Івано-Франківську відкриває курси чеської мови. Навчання розпочнеться з 19 вересня.

Директор Чеського центру в Києві Луція Ржегоржікова розповіла, що Івано-Франківськ став шостим містом в Україні, де Чеський центр розпочинає свою діяльність. Що три місяці до міста приїжджатиме носій чеської мови, який і навчатиме іванофранківців.

"Ми хочемо, щоб люди в Україні знали, що Чеська Республіка відкрита для ідей і співпраці. Тобто це не має бути лише робота чи навчання, а й імпульси до творчої співпраці", – зазначила Луція Ржегоржікова.

"Для нас важливо стимулювати, щоб франківці знали максимальну кількість європейських мов. Ми пишаємося, що Франківськ – європейське місто, але потрібно знання іноземних мов і можливості навчатися і пізнавати інші культури, мати доступ до вузів інших країн",  зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на презентації центру.

На курсах буде триместрова система навчання. Один рівень триватиме 3 місяці. Наразі програма Чеського центру розрахована на 4 рівні, що дорівнює програмі рівня В2, який дозволить франківцям поступати на безкоштовне навчання до державних чеських університетів. (1-й триместр  рівень А1, другий триместр  рівень А2, 3-й та 4-й триместри  рівень В1, п'ятий та шостий триместри  рівень В2).

Викладачі  висококваліфіковані фахівці з великими досвідом викладання чеської на курсах, індивідуально та в університетах. Викладачі регулярно проходять методичні семінари з методистами з Інституту мовної та професійної підготовки при Карловому університеті в Києві та в Празі. 

Після закінчення курсів чеської мови слухач отримує диплом, знижку у розмірі 20 EUR на складання Міжнародного сертифікованого іспиту з чеської мови, 10% знижку на курси чеської мови в Інституті мовної та професійної підготовки Карлового університету у Празі.

Також для студентів Чеського центру буде організовуватися мовна практика та поїздка у Чеську Республіку, де вони зможуть ознайомитися з її культурою та здобути досвід спілкування з носіями мови.

Окрім цього, в Івано-Франківську проводитимуть Дні чеської культури та показуватимуть вистави чеського театру.

Навчання проходитиме двічі на тиждень у центральній міській бібліотеці на вулиці Пилипа Орлика. Тривалість заняття – 1,5 год. Вартість навчання – 2500 гривень за курс.

Записатися на курси чеської мови можна, надіславши свої контактні дані (прізвище та ім’я, контактний телефон, рівень вивчення мови) за адресою: semenova@czech.cz з позначкою "курси у Івано-Франківську", за телефоном Чеського центру в Києві  095 687 31 58 (з 9:30 до 17:00) або зателефонувавши координатору в Івано-Франківську по номеру: +380979513935 (Віра).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: