fbpx

У мерії розповіли, як цьогоріч зміниться велосипедна інфраструктура Франківська

Суспільство 11:54, 09.01, 2018

Сьогодні на оперативній нараді в МВК начальник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак та начальник УКБ Роман Галіпчак розповіли про створення і розвиток велосипедної інфраструктури в Івано-Франківську.

За словами Михайла Смушака, до 2015 року в місті не було жодного об’єкта для велосипедистів. Тоді стартувала спеціально розроблена програма, яка включає в себе три етапи. Перший етап був виконаний на 100%, частково реалізуються другий та третій етапи.

У 2018 році планують завершити велодоріжки та велосмуги на Галицькій (в обидва боки), Мазепи, Довгій, Береговій, Південному бульварі.

Нові об’єкти, які заплановані у бюджеті на 2018 рік: вул. Івана Павла ІІ, Бельведерська, Коновальця, Симоненка, організація дорожнього руху на кільці Довженка – Мазепи – Набережна.

"Ми з’єднаємо основні артерії, які сполучають велодоріжки, які поки що побудовані, але розкидані, в одне ціле", – зазначив Смушак.

"На Івана Павла ІІ є заплановані велосмуги. У цьому році будемо виготовляти проект, зробимо тротуари, дорожнє покриття оновимо. Фактично це буде одна із показових вулиць для велосипедистів у нашому місті",  роз'яснив Смушак.

Подібні схеми організації дорожнього руху будуть на Миколайчука, Симоненка, Стуса, Сахарова, Тролейбусній.

Департамент звернеться за фінансуванням до Міністерства регіонального розвитку, щоб облаштувати велоінфраструктуру на вулицях Пулюя, Ленкавського, з’єднати Північний та Південний бульвари, Володимира Великого, що дозволить виїжджати велосипедом на міське озеро.

Також планується знайти кошти на реалізацію проекту на вулицях Ленкавського, Левицького, Сагайдачного, Надрічній, перетині Галицької – Горбачевського – Калуського шосе.

За словами начальника управління капітального будівництва Романа Галіпчака, управління у всіх проектах враховує велосмуги, у тому числі на пішохідних частинах. Він додав, що цьогоріч планується створення велодоріжок на вулицях Івасюка, Надрічній, ділянці вулиці Молодіжної, вулицях Дорошенка, Довженка, Проектній (від Романа Гурика до Ленкавського). Вже почали будівництво на вулицях Тролейбусній, Стуса, 24 Серпня, Військових Ветеранів.

"Ми хочемо бути велостолицею, тому потрібна інфраструктура, підсумував міський голова Руслан Марцінків. – Цього року вперше будемо приймати велофорум, на який приїдуть з усієї України… Дуже важливо відповідати вимогам часу".

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: