fbpx

У Франківську шахрайка обдирала довірливих громадян, обіцяючи їм виїзд до ЄС

Суспільство 15:32, 08.02, 2016

В Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід для зловмисниці – утримання під вартою або застава на суму 716 560 грн.

У вівторок, 8 лютого, до Івано-Франківського міського суду доставили громадянку Гродюк (Русинюк) В. М., 1983 р. н., яку органи досудового слідства обґрунтовано підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Суд встановив, що до Гродюк В. М. звернулась громадянка Вірменії, аби та допомогла їй та її малолітній дитині із виготовленням документів для виїзду до Європейського Союзу.

Гродюк почала виготовляти для потерпілої документи для виїзду за кордон, вказуючи при цьому завідомо неправдиві анкетні дані. Свої незаконні послуги шахрайка оцінила у 1200 євро.

Отримавши гроші від чоловіка потерпілої, який на цей час працює за кордоном, підозрювана відвезла жінку до Львова, буцімто до консульства Республіки Польща. Там вона передала потерпілій декілька папок із документами і повідомила, що, оскільки документи містять помилки, тому у консульстві їй відмовили у видачі візи.

Далі Гродюк заявила потерпілій, що якщо та їй додатково заплатить 900 доларів США, то вона повторно візьметься за виготовлення її документів. Потерпіла погодилась та знову передала підозрюваній названу суму.

Таким чином, як зазначається матеріалами клопотання, Гродюк (Русинюк) В. М., протягом 23.10.2015 року – 05.02.2016 року, переслідуючи корисливий мотив, спрямований на незаконне збагачення, реалізувала свій протиправний умисел, спрямований на організацію незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон України, шляхом керівництва такими діями, сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів.

До речі, Івано-Франківським міським судом здійснюється судовий розгляд у кількох кримінальних провадженнях з обвинуваченням Гродюк. В. М. за вчинення корисливих злочинів, у яких щодо неї застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Втім, захід виявився недостатньо дієвим, оскільки не зупинив шахрайку від чергового кримінального правопорушення.

Відтак, суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання підозрюваної під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 520 (п’ятсот двадцять) мінімальних заробітних плат – 716,560 тисяч гривень. Тримання під вартою підозрюваної Гродюк (Русинюк) Валентини Миколаївни здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань (№12).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: