fbpx

У Франківську шкільні їдальні хочуть передати на баланс шкіл

19:45, 26.01, 2016

В Івано-Франківську з 81 навчального закладу лише 21 веде власну бухгалтерію. Таким закладам легше керувати видатками, що значно їх скорочує. Вони ж можуть відповідати і за їдальні, вважають в міському управлінні освіти.

На засіданні постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики розглянули питання про внесення змін до рішення міської ради "Про надання повноважень управлінню освіти і науки щодо передачі в безоплатне користування (позичку) шкільних їдалень".

Начальник управління освіти Наталія Микула зазначила, що управлінню не під силу вирішувати проблеми усіх закладів одночасно при обмеженому фінансуванні. Директори шкіл знають краще, куди першочергово потрібно спрямовувати кошти, однак брати на себе таку відповідальність поки що побоюються. Оновлений Закон України "Про освіту" може розширити автономні права навчальних закладів, якщо за нього проголосує Верховна Рада. Тоді дирекція зможе самостійно вирішувати проблемні питання.

Член комісії Олександра Федорук зауважила, що, можливо, керівники закладів ще не готові до цього, оскільки не мають відповідного досвіду. Вона запропонувала провести для них спеціальні тренінги чи семінари, де директори шкіл, які мають власну бухгалтерію, розкажуть про переваги такого управління.

"Ми змушені у цьому питанні враховувати вікову категорію керівників закладів освіти. Кажу чесно, що є такі, які вже і не хочуть вчитися, вникати в економіку", – сказала Наталія Микула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: