fbpx

У Франківську шукають старовинний особняк для зйомок фільму з бюджетом в 2 млн доларів

Культура 15:57, 07.03, 2018

Увага знімальної групи прикута до старовинних будівель на вулицях Шевченка, Коперника, Тарнавського і ще деяких локацій у середмісті Івано-Франківська.

У Франківську шукають локації для зйомок фільму за романом-бестселером Софії Андрухович "Фелікс Австрія". Екранізацією займається компанією FILM.UA.

Дія роману розгортається у Станиславові кінця XIX – початку XX століття.

На запрошення продюсера фільму і менеджера локацій ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти долучилась до роботи над підбором місць у Франківську для майбутніх зйомок фільму. Про це в мережі розповів Юрій Козакевич.

"Дуже мало збережених особняків чи вілл тієї доби, які би відповідали мінімальним елементарним вимогам до екстер'єру та інтер'єру. Вимоги – елементарні і базові, але які стають такими складними до виконання з кожним роком,  вікна, двері, перила, сходи, ґанки.

Наразі увага прикута до старовинних будівель на вулицях Шевченка, Коперника, Тарнавського і ще деяких локацій. Коперніка  кам'яні плити на хідниках становлять колосальну цінність і потенціал.

Тарнавського – муровані і ковані огорожі, атмосферні подвір'я. Шевченка  ще залишилось декілька не зіпсованих втручанням часу і людини місць",  розповів учасник ініціативи.

Є чітка віра і розуміння, що шарм і архітектуру міста потрібно берегти і відновлювати, в тому числі для реалізації таких проектів в галузі кіно, зазначив він.

"Дуже тішить думка, що проект з бюджетом 2 млн $ може бути реалізований в рідному місті. Такий потужний проект стане візитною карткою міста, його історичних періодів і архітектурного стилю. 
Успішна реалізація такого масштабного проекту допоможе залучити в місто і інших наступних кінопродюсерів з новими проектами", – розмірковує Юрій Козакевич.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: